Садові степлери від японського концерну MAX CO. LTD. є найкращими у світі. Створюється дуже багато версій у всьому світі в Китаї, Кореї тощо. Але оригінальні степлери МАКС виготовляються в Таїланді та мають низку переваг, порівнюючи з ними. Якість виготовлення, продуманість до кожної дрібниці говорить про високу якість японських тапенерів. Оригінальні секатори мають меншу вагу. Рекомендуємо використовувати тільки оригінальні скоби й італійські стрічки.
"HT-B1" від MAX - це сучасна версія класичної моделі "HT-B". Має переваги сучасних моделей, тільки робити нею трожки важче, ніж сучасними моделями "HT-R" та металеві елементи оцинковані. Але коштує дешевше, ніж сучасні моделі.
Характеристики степлера (тапенера) МАКС HT-B1 для підв'язування винограду, рослин:
Особливості садового степлера (tapener) MAX HT-B1 для підв'язування помідор, малини тощо:
висока якість пластику;
ергономічна ручка (дуже зручно лежить у руці);
спеціальна форма голки: вона не гостра та не дає змогу стрічці рватися в момент схоплення;
на кришці, яка тримає бабину, встановлений металевий штифт (тепер вона не відвалюватиметься);
на дверцятах, через які проходить стрічка, теж встановлений металевий штифт;
є спеціальний фіксатор у місці кріплення стрічки, який затримує стрічку (запобігає заклинюванню стрічки);
плаваюче лезо;
лезо не зламається об шпалеру, оскільки воно приховане в обоймі;
Підводячи підсумок, хочеться зазначити, що ці особливості садового степлера для підв'язування MAX і є відмінністю від китайських або корейських схожих моделей. Ці моделі важчі, що під час тривалої роботи стає відчутно. Якість пластику набагато гірша, часто сильно прогинається. Кришка, під час тривалої роботи, обов'язково відвалиться, тому що немає металевого штифта ( можна приклеїти скотчем:). Немає фіксатора, який затримує стрічку, завдяки чому й відбувається заклинювання стрічки (приходиться розкривати кришку та спрямовувати заново стрічку). Голка гостра та може просто рвати стрічку.
За допомогою оригінального японського інструменту для підв'язування рослин "Макс" ви будете досягати великих результатів і, що дуже важливо, просто отримувати задоволення від роботи.
Ось тепер ви й дізналися, який степлер для підв'язування винограду кращий!
Ми рекомендуємо використовувати тільки оригінальні скоби (товщиною 0,5 і 0,6 мм), оскільки китайські тонкі 0,35-0,4 мм. Стрічки рекомендуємо італійські TM Cordioli — вони виготовлені з полівінілхлориду (як це і має бути) а не як китайські, з поліетилену. Дешеві поліетиленові стрічки дуже часто рвуться, а не захоплюються степлером.